Episodul incepe cu ultima scena din episodul trecut: Hurrem primeste vesti despre marsul printului Mustafa catre palat, si vestile despre sultan care a fost ranit, dar nu stie nimic despre Selim si Mustafa.
Hurrem catre Mustafa pasa: Cum esti oficial responsabil pentru guvernarea Istanbulului, pana cand Maria Sa se va intoarce teafar, tu esti responsabil si pentru protejarea fiilor mei Beyazid si Cihangir !!!
Mustafa pasa: Nu ar trebui sa aveti indoieli ca voi face tot ce imi sta in puteri.
Hurrem: Ia masuri de precautie. Nu conteaza cat costa, niciun rau nu ar trebui sa se abata nici macar pe un fir de par de-al copiilor mei !
Mustafa pasa da din cap, apoi spune: Asteptam vesti despre starea de sanatate a sultanului, sultana. Pana atunci, incidentul nu ar trebui sa fie aflat de nimeni , altfel, daca se va face cunoscut, orasul va fi in revolta. Sa ne apere Dumnezeu.
Sumbul intervine: Printul Mustafa a crescut o armata oricum...el este pe drum spre palat, nu l-am putea opri nimeni?
Mustafa pasa: Daca ce spuneti este adevarat, nicio putere nu il poate opri.
Hurrem striga nervoasa: Il vei opri pasa! Nu vei permite aceasta tradare ! Cat timp Maria Sa respira, cine indrazneste sa abordeze tronul? Inainte sa ajunga la palat, ii vei lua capul !
Mustafa pasa: Sa ne pregatim acum cand orasul este fara soldati este dificil sultana, si nu cred ca vreun soldat otoman, garda imperiala, vor pune cuvantul lor impotriva printului Mustafa !

In palatul lui Hatice, Afife sta de vorba cu sultana Shah:
Afife: Sultana, doar dumneavoastra puteti opri asta...Opriti-l pe printul nostru...alfel...mult sange va curge !
Shah: Nu te agita cadana Afife...desigur ca voi face tot ce va fi in putinta sa opresc asta... dar, Hurrem trebuie sa nu stie nimic, altfel va fi un mare strigat.
Afife: Dar sultana...aceasta este o chestiune pe viata si pe moarte, cum o pot ascunde? Trebuiesc luate masuri de precautie imediat !
Sultana Shah o intrerupe: Fa cum iti spun cadana Afife...daca Hurrem afla, situatia va fi chiar mai rea...trebuie sa confruntam situatia imediat si fara niciun zgomot.
Afife ramane ingrijorata.

In urmatoarea scena, Sumbul fuge catre odaia lui Mehmet, unde il gaseste pe Beyazid. Ii spune ca l-a cautat peste tot, iar Beyazid raspunde ca citea cartile lui Mehmet. Sumbul ii spune ca mama sa doreste sa il vada, iar Beyazid intreaba ce s-a intamplat observand ca Sumbul pare ingrijorata, dar Sumbul ii spune ca mama sa este cel care il va informa. Apoi ies impreuna din odaie.

Mihrimah este in camera sa pregatindu-se de culcare. Deodata, cadana Fahriye (Diana) soseste, spunandu-i ca mama sa doreste sa o vada. Mihrimah devine ingrijorata ca mama ei o cheama la acea ora tarzie.

Hurrem il tine pe Cihangir in brate in timp ce acesta adoarme.Beyazid si Sumbul intra in odaie, urmati de Mihrimah si Fahriye. Mihrimah intreaba ce se intampla si daca mama ei este in regula. Hurrem le sopteste sa vina mai aproape de ea.
Le spune: Incepand de acum inainte, veti sta aici cu mine.
Mihrimah intreaba ce se intampla.
Hurrem spune: Am vesti neconfirmate inca...conform lor, Maria Sa a fost prins intr-o ambuscada...
Mihrimah spune socata:  Tata !!!
Hurrem: Nu te agita Mihrimah, inca nu stim exact ce s-a intamplat..este ranit din cate se spune...am cerut sa se investigheze imediat, vom afla adevarul oricum !
Beyazid intreaba: Fratii mei...Mehmet...Selim...ei ce fac?
Hurrem le raspunde, incercand din rasputeri sa isi stapaneasca lacrimile: Nu stiu inca, viteazul meu. Sa ne rugam sa se intoarca sanatosi. Pana atunci, trebuie sa fim puternici si trebuie sa fim pregatiti pentru orice ! M-ai inteles, da?

Mai tarziu in acea noapte, Beyazid sta langa fratele sau care doarme, iar Hurrem impreuna cu Mihrimah par ingrijorate.
Mihrimah catre mama sa: Mama, sunteti sigura de lucrul acesta? Fratele meu Mustafa, nu ar face una ca asta...
Hurrem raspunde: De ce nu? Inseamna ca a aflat despre situatia sultanului, si-a adunat soldatii si vine...intentiile lui sunt sa cucereasca tronul si spoi...
Mihrimah: Si apoi ce , mama?
Hurrem priveste catre fiii ei, iar Mihrimah intelege ce vroia sa spuna.
Mihrimah: Nu...nu voi permite asta niciodata ! Nimeni nu imi va omora fratii! Nu il voi lasa !
Hurrem: Mihrimah...calmeaza-te si asculta-ma...ne asteapta zile dificile...foarte dificile...trebuie sa fii puternica. Trebuie sa fii mereu alaturi de fratii tai. Ochii tai sa nu inceteze sa ii priveasca...pentru ca nu am incredere in nimeni in afara de tine, iar tu nu trebuie sa ai incredere in vorbele nimanui in afara de ale mele. Ai inteles?
Mihrimah: Mama, ma speriati...
Hurrem: Mihrimah...esti o sultana...tatal tau este sultanul intregii lumi...nu ar trebui sa te temi, ci ei ar trebui !
Beyazid se ridica si merge catre mama sa.
Beyazid: Mama...tata se va intoarce, fratii mei se vor intoarce...dar pana in ziua aceea, eu voi avea grija de tine ! Nimeni nu va indrazni sa te raneasca !
Hurrem il imbratiseaza: Printul meu, viteazul meu...

Sumbul alearga prin harem cautand-o pe Afife. O gaseste si ii spune ca Hurrem vrea sa ii vorbeasca.
Afife: Ce s-a intamplat?
Sumbul : O catastrofa !
Intre timp, Mihrimah o intreaba pe mama sa: Ce se poate face acum, mama?
Hurrem: M-am intalnit cu Mustafa pasa..el va lua toate masurile de siguranta posibile...si nu ne mai ramane decat sa asteptam Mihrimah...sa fim rabdatoare...
Mihrimah: Mama, voi merge sa vorbesc cu fratele meu Mustafa ! El ma va asculta...se va opri...in orice caz, Mahidevran si sultana Hatice i-au bagat ideile astea in minte.
Hurrem: Nu...nicio sageata nu a parasit arcul inca...singura ta datorie este sa stai langa fratii tai.
Sumbul intra in odaie urmat de Afife.

Hurrem catre Afife: In sfarsit...vino, jupaneasa Afife...ti-a explicat Sumbul situatia?
Afife: Nu...dar pot ghici sultana, dupa cum se spune ca printul Mustafa este pe drum ...
Hurrem: Acesta este motivul pentru care te-am chemat.Cum ai aflat?
Afife: Vestile au venit de le sultana Shah, Sultana Hatice i-a scris...si mi-a spus sa nu informez pe nimeni, sa nu ingrijorez...dar era necesar sa va informez pe dumneavoastra, sultana...
Hurrem: Asa sa fie? Sultana Shah nu se gandeste la mine...vrea sa o ajute pe sultana Hatice...in concluzie, cum de stim ca nu este si ea in complot cu ei?
Diana este foarte atenta la cuvintele lui Hurrem.
Afife: Niciodata ! Nu este posibile ! Nu poate fi posibil ! Nu va faceti griji...sunt alaturi de dumneavoastra...si pana cand sultanul se intoarce, va garantez siguranta !
Hurrem: Nu ai vesti despre Maria Sa? A fost prin intr-o ambuscada pe drum...se spune ca a fost ranit. Cum sunt printii mei, ce fac...nu stiu nimic.
Afife: Dumnezeule ! Salveaza-ne Doamne !
Hurrem: Din acest motiv a pornit Mustafa la drum...In afara de noi, nimeni nu trebuie sa stie despre asta, nici boierii, nici cadanele...nimeni.
Hurrem catre Sumbul: Voi scris o scrisoare in care ii voi transmite Mariei sale situatie. Gaseste cel mai de incredere si rapi mesager...
Sumbul: Cum doriti, sultana.

In urmatoarea zi, sultana Shah o viziteaza pe Hurrem in odaia ei. Sultana Shah a auzit ceva important si o intreaba pe Hurrem despre ce este vorba, dar isi da seama ca este evident ce s-a intamplat si se uita intr-un mod acuzator spre Afife.
Gulfem intreaba ce s-a intampla.
Hurrem: Iti voi spune eu ce s-a intamplat, cadana Gulfem ! Printul Mustafa vine sa ocupe tronul !
Gulfem este neincrezatoare: Acest lucru nu este posibil, nu poate fi...Printul nostru nu se poate revolta !
Hurrem devine nervoasa: Cadana Gulfem, sultanul a fost prins intr-o ambuscada, iar stiind despre asta, Mustafa nu ar pierde oportunitatea.
Sultana Shah spune socata: Ce spui Hurrem? A fost ranit?
Hurrem: Mustafa pasa incearca sa primeasca confirmarea, dar sunt sigura ca se va intoarce teafar si nevatamat.
Gulfem: Te rog Doamne, salveaza-l pe sultanul nostru !
Hurrem: Amin !
Sultana Shah spune ca vrea sa vorbeasca cu Mustafa pasa personal. Shah o trage pe Hurrem deoparte: Imi imaginez ce simti acum, dar stai linistita, ma voi asigura singura in legatura cu aceasta chestiune.
Hurrem: Sa te ajute Dumnezeu sa opresti aceasta tradare !

Pe coridor, Sumbul ii inmaneaza o scrisoare mesagerului, spunandu-i ca trebuie sa ajunga in mainile sultanulu, si nimeni nu trebuie sa afle, sa fie atent, sa isi faca treaba si apoi poate cere orice (ii arata un cadou). Mercan asculta din spatele unui perete.

In odaia sultanei Hurrem, Sultana Shah ii spune ca nu are niciun motiv sa se ingrijoreze..
Hurrem: Situatia Mariei Sale si a copiilor mei nu este clara...Printul Mustafa este pe drum catre noi...si tu imi spui sa nu fiu speriata?
Shah: Chiar daca ce se spune despre Mustafa este adevarat, nici tu, nici printii nu vor fi raniti in niciun fel.
Hurrem: Stii regulile mai bine decat mine, sultana. Daca i se intampla ceva sultanului, prima sarcina a lui Mustafa va fi sa imi omoare copiii.
Sultana Shah ii spune lui Hurrem sa se calmeze si sa astepte vesti de la ea. Gulfem, Afife si Shah pleaca.

Fahriye se apropie de Hurrem.
Hurrem: Cadana Fahriye, de acum incolo, zi si noapte, vei sta langa printii mei. Nu am incredere in nimeni in aceasta situatie.
Fahriye ii spune sultanei sa nu se ingrijoreze, ca va avea grija de ei.

Sultana Shah este in odaia sultanului cu Sumbul. Ii spune lui Sumbul ca este mereu alaturi de Hurrem, ca ii asigura siguranta pentru a o vedea rabdatoare si puternica. El spune ca nu a vazut-o in halul acela niciodata, si ca situatia este foarte periculoasa. Un boier anunta sosirea lui Mustafa pasa. Sultana Shah cere vesti despre sultan, dar el spune ca nu a mai auzit nimic. Ea ii spune ca a ajuns la urechile ei ceva despre printul Mustafa, iar pasa spune ca va avea el grija de acea treaba. Shah intreaba cum poate fi de ajutor, iar Mustafa pasa ii spune ca ii poate scrie o scrisoare printului Mustafa si asa el poate se va opri.

Mihrima sta cu mama ei la balcon.
Mihrimah: Sa astept fara sa am un raspuns ma distruge ! Cine stie cand vom primi vesti despre Maria Sa...
Hurrem: Fiecare are propriul rol de jucat...iar al nostru este sa asteptam si sa avem rabdare...nu iti pierde speranta...nu lasa norii sa se abata asupra ta nici un moment...sa fii sigura cu dusmanii asta isi doresc, sa te vada slaba.

Sultana Shah intra in odaie.
Hurrem: Sultana, ati aflat ceva nou?
Shah spune ca nu si ca a vorbit doar cu pasa.
Shah: Trebuie sa ne gandim la fiecare posibilitate, poate fi o revolta in oras in orice moment...stiti cate lucruri se pot intampla. Trebuie sa ne luam masuri de precautie imediat pentru printii nostri.
Hurrem o intreaba ce are de gand.
Shah: Da-mi-i pe printii Beyazid si Cihangir, vor sta cu mine.
Hurrem nu este de acord, spune ca nu se va desparti de copiii ei.
Shah: In aceasta situatie, nu putem actiona emotional, nu stiu despre Mustafa...dar nu pot face promisiuni ca Mahidevran nu va face nimic in aceste momente. De asemenea, furia lui Hatice este evidenta. Pana se va intoarce Maria Sa, eu voi avea grija de ei.
Hurrem: Nu sultana, nu voi permite asta.
Shah: Cine iti cere permisiunea? Sunt sange din sangele meu. Nu le poti decide soarta, doar eu pot.
Hurrem: Va rog, lasati-ma sa ma gandesc un timp la asta.
Shah: Bine, gandeste-te pana diseara. Maine dimineata voi veni sa iau copiii.
Hurrem: Sultana, acesta este un test, pentru toti este un test, cine ne sunt prieteni, cine ne sunt dusmani...va deveni clar ! Cine sunt alaturi de noi in zile dificile, ne sunt prieteni, si cei care sunt opusul, ne sunt dusmani. Nimeni nu ar trebui sa se indoiasca de asta, sultanul Suleyman se va intoarce, si in ziua in care va veni inapoi..multe capete vor zbura !

Nigar o viziteaza pe Hurrem. Nigar ii spune lui Hurrem ca ii pare rau de ce s-a intamplat si ca se va ruga pentru Maria Sa. Hurrem o intreaba pe Nigar daca Rustem i-a trimis vreo scrisoare. Nigar raspunde ca de cand a plecat, nu i-a scris nici macar o propozitie si ca nu are nicio idee despre ce se petrece acolo.
Hurrem: Daca ceva rau i s-ar fi intamplat sultanului, Rustem ar fi trimis vorba, nu?
Nigar: Da, dar Sumbul a spus ca au fost prinsi intr-o ambuscada. De unde stim ca nu s-a intamplat ceva si cu Rustem? Sau...
Hurrem: Sau ce, Nigar?
Nigar: Rustem stie din ce parte bate vantul...(adica stie pe cine sa slujeasca atunci cand e in interesul lui)...
Hurrem: Ce inseamna toate astea acum Nigar? Este si el implicat in tradare?
Nigar: Sultana, il cunoasteti pe Rustem mai bine decat mine, pentru interesele lui, e capabil de orice.

Gulfem este cu sultana Shah in palatul lui Hatice. Gulfem spune ca este ingrijorata in privinta printilor.
Shah: Sa ne dea Dumnezeu ce ne este destinat !
Gulfem: Mi-as dori sa am asa sange rece ca dumneavoastra. Sultanul va avea capul lui Mustafa...sau Doamne fereste, daca ceva se intampla cu sultanul, printul nostru va varsa sangele fratilor sai ! Chiar si sa ma gandesc la asta e infricosator.
Shah: Este o alta posibilitate. Inainte ca printul Mustafa sa soseasca, Hurrem ii poate pune pe fii ei la tron. Sunt sigura de asta, sunt sigura de propriul meu nume !
Gulfem intreaba daca chiar ar face asta.
Shah: Nu stim cu cine este aliata sau cum...dar daca incearca...se va infrunta cu mine ! Printii sunt importanti ! Este necesar sa iau copiii de langa ea de dimineata.
Ciocneste cineva la usa. Este Mihrimah care isi cere scuze ca vine la o ora asa tarzie, dar are ceva important de spus. Gulfem pleaca sa vada ce face Esmahan, fiica sultanei Shah.

In odaia lui Hurrem, aceasta ii spune lui Nigar ca sultana Shah vrea sa ii ia copiii pentru a-i proteja. Nigar spune ca este sigura ca daca vine Mustafa, doar sultana Shah va fi in stare sa ii protejeze pe printi. Hurrem ii cere un sfat, iar Nigar ca pentru Hurrem sa isi dea copiii cu propriile maini este dificil, dar nu are alta optiune. Sultana Shah se va folosi de puterea pe care o are. Dupa ce se gandeste un minut, Nigar spune ca mai are o solutie: Planult lui Mustafa este sa ocupe tronul, dar mai are cateva zile de calatorie. Inainte sa ajunga el, poate fi pus altcineva pe tron...nu-i asa? De exemplu...printul Beyazid Hazletleri. 
Hurrem: Vrei sa imi pun fiul pe tron?
Nigar: Aveti doua optiuni: ori Mustafa va prelua tronul, si ii poate exila atat pe printi, cat si pe dumneavoastra, sau toate aceste dezastre vor fi puse pe capul lor (Beyazid poate fi pus pe tron).
Se aude un ciocanit in usa, iar Sumbul cu Fahriye intra in odaie. Sumbul ii spune ca mesagerul pe care l-a trimis de dimineata, a fost ucis, a fost gasit in tufisurile din gradina principala. Hurrem intreaba cum de s-a putut intampla asta, dupa ce i-a spus ca expedierea scrisorii e un secret. Sumbul spune ca nu intelege cum, iar Nigar spune ca este evident ca sustinatorii au inconjurat-o pe Hurrem si ii urmaresc fiecare pas pe care il face. Hurrem spune ca isi doreste sa fie singura, ca sa poata medita o vreme. Nigar spune sa se gandeasca la solutia pe care i-a dat-o, si sa ia o decizie repede pentru ca nu are mult timp la dispozitie. Hurrem spune ca va lua decizia, dar ca nu stie daca va fi corecta sau gresita, insa o va lua. Toata lumea iese din odaie.
Hurrem isi spune siesi: Suleyman...unde esti? Unde?

Intre timp, sultana Shah sta cu Mihrimah.
Mihrimah o intreaba daca fratele ei Mustafa ar putea face un asemenea lucru.
Shah: Stii regulile, Mihrimah...nu putem prezice ce se va intampla. Cine are vrea sa isi omoare rudele? Si mai ales, Mustafa?
Mihrimah o intreaba pe  sultana daca isi poate salva fratii , dar ea ii spune sa nu isi faca probleme, ca va face tot ce poate pentru ca printii sunt viitorul familiei. Mihrimah spune ca isi doreste ca tatal ei sa se intoarca teafar si nevatamat, si fratii ei Mehmet si Selim de asemenea. Spune ca mama ei este foarte trista si nu a mai vazut-o niciodata asa: nu doarme, pare ca nu respira deloc...
Sultana Shah o imbratiseaza.

Hurrem isi priveste copiii dormind . Monologul ei in timp ce se roaga la Dumnezeu:

Oh Dumnezeule care sti sus in ceruri...Oh Doamne, a carui lumina cereasca straluceste in intreaga lume...Priveste-mi necazul...vezi lacrimile si asculta-mi durerea...asculta-ma ! Am scapat de  sute de nenorociri, gratie milei si bunavointei tale. Te rog, nu iti lua mila de langa copiii mei...Te rog, protejeaza-i de orice calamitate si rautate...te rog protejeaza-i Doamne...

Mihrimah intra in odaia mamei sale. Hurrem o intreaba unde a fost, si cum a lasat haremul fara sa o informeze. Mihrimah raspunde ca a fost sa o vada pe sultana Shah.
Hurrem: Nu ti-am spus sa stai cu fratii tai?
Mihrimah a spus ca e aceea s-a dus sa vorbeasca cu sultana Shah..care i-a promis ca ii va proteja...va veni de dimineata sa ii ia. Te rog, da-i permisiunea, vor fi in siguranta alaturi de ea. 
Hurrem: Mihrimah...raza mea de luna...ce ti-am spus eu tie? Sa nu ai incredere in nimeni in afara de mine.

De dimineata, sultana Shah intra in harem. Intre timp, Nigar o intreaba pe Hurrem daca s-a gandit la propunerea ei, iar Hurrem raspunde afirmativ si ca a luat o decizie, de asemenea.
Cineva ciocane la usa, iar sultana Shah intra in odaie.
Shah catre Hurrem: Ce cauta femeia asta aici? (Hurrem nu stie ca Shah s-a intalnit deja cu Nigar) .
Hurrem: Este sotia pasei Rustem, guvernatorul Diyarbakir, Nigar. Nu este nicio o problema ca ea sa vina si sa plece din harem cand doreste,
Shah: Hai sa o lasam sa faca ce vrea !
Shah catre Nazli: Printii sunt pregatiti?
Nazli ii raspunde ca nu sunt acolo. Sultana Shah intreaba ce inseamna asta, iar Hurrem ii spune ca s-a gandit la o treaba si ca va fi singura care va decide in privinta copiilor ei, si i-a ascuns undeva unde stie doar ea pana cand sultanul se intoarce.

Vedem o trasura, iar Beyazid il intreaba pe boier incotro se indreapta. Boierul ii raspunde ca pleaca pentru siguranta lor si ca sultana Hurrem a ordonat. Apoi Beyazid intreaba unde este mama lor, si Mihrimah...dar boierul nu are niciun raspuns.

Shah catre Hurrem: Cine tii departe de cine? Ei sunt membrii ai dinastiei ! Sunt sange din sangele meu ! Cum indraznesti?
Hurrem ii raspunde ca nu are nicio indoiala ca are intentii bune, dar regulile sunt clare: Imi salvez printii, precum vrei si tu sa faci.
Shah: Pe cine incerci sa pacalesti, Hurrem? Stiu unde te indrepti. Vrei sa iti pui propriul tau fiu pe tron inainte ca Mustafa sa ajunga aici.
Hurrem: Nu ma confunda cu altii, numele meu este Hurrem, ii sunt credincioasa si loiala sultanului. Atata timp cat el respira, singurul de pe tron este sultanul Suleyman Han. Nu numai printul Mustafa, dar si chiar de ar fi fost propriul meu fiu (care ar fi incercat sa ia tronul), nu ar fi putut sa faca asta fara sa treaca peste cadavrul meu mai intai.
Shah: Sa il protejeze Dumnezeu, dar daca sultanul nu respira, in acest caz...ce vei face?
Hurrem: Sterge aceast gand negru din mintea ta. Nu este posibil ! Pentru ca eu sunt respiratia Mariei Sale, si daca eu stau aici in fata ta, poti fi sigura ca si sultanul sta.
Shah: Noi nu lasam lucrurile la voia intamplarii, Hurrem. Spune-mi imediat unde sunt printii...unde sunt nepotii mei?
Hurrem ramane tacuta.
Shah: Faci o greseala. Ii pui in foc cu propriile tale maini, cum ii poti duce din palat cu atatea pericole in jur? Daca se intampla ceva cu ei, tu vei fi vinovata, Hurrem !

Intre timp, trasura in care se aflau printii este prinsa intr-o ambuscada. Beyazid intreaba ce se intampla si cine sunt barbatii de afara cu sabii. Boierul le spune sa astepte acolo si iese afara. Dupa ce cativa barbati fug pe langa Beyazid si Cihangir, Fahriye ii spune boierului sa trimita de veste catre Hurrem, iar ea ii va urmari pe barbati. Boierul fuge.


Hurrem este pe coridor cand se intalneste cu Mustafa pasa. El spune ca are vesti bune. Sultanul este bine, doar ce a primit vesti ca este in drum spre Avlonya. Hurrem ii multumeste lui Dumnezeu. Intreaba si de fiii ei, iar Mustafa pasa raspunde ca si ei sunt bine. Adauga ca este sigur ca printul Mustafa va auzi vestile si se va opri. Hurrem ii spune lui Mustafa pasa sa il informeze pe sultan despre ce a incercat fiul sau sa faca. Mustafa pasa pleaca iar Mihrimah soseste. Hurrem ii spune vestile despre sultan, si ca s-a terminat cosmarul, iar oamenii care sunt responsabili nu vor scapa fara pedeapsa. Mihrimah intreaba daca ii poate aduce pe fratii ei inapoi , dar Hurrem spune ca nu, e mai sigur sa mai astepte cateva zile, pentru ca nu stiu inca ce va face Mustafa.

Sumbul alearga catre harem strigan dupa ajutor, spunand ca este mort si terminat. Afife intreaba ce se intamplat. Sumbul spune ca s-a produs un necaz, cand deodata apare Hurrem. Sumbul ii spune ca printii au fost rapiti, si ca boierul a venit sa ii informeze, iar Fahriye a fugit dupa rapitori.

Mai tarziu in trasura, Hurrem striga la boier intreabandu-l cum de s-a putut intampla asa ceva. El spune ca e evident ca cineva i-a urmarit si a aflat. Nazli spune ca a fost Nigar cel mai probabil, si ca a aflat ea cumva. Fahirye vine alergand si ii spune lui Hurrem ca i-a urmarit pana in padure, apoi s-a intors sa ii spuna unde au fost dusi copiii. Ajung la o casuta veche si parasita. Fahirye arata locul. Hurrem o intreaba cati barbati erau, iar Fahirye spune ca erau multi. Boierului ii spune lui Hurrem sa il astepte, el se va duce cu garda imperiala sa verifice. Hurrem refuza, spunand ca vine si ea. Hurrem intra in casuta si nu vede pe nimeni in afara de sultana Shah care o astepta.
Shah: In sfarsit ai venit, Hurrem. Te asteptam.
Hurrem: Ce inseamna asta, sultana, unde sunt copiii mei?
Shah: Nu iti face griji, sunt bine. I-am trimis la palat.

Mihrimah sta impreuna cu fratii ei. Il intreaba pe Beyazid daca ii cunoaste pe oamenii care i-au rapit, dar el raspunde negativ. Afife ii intreaba daca le este foame, dar Cihangir da din cap ca nu si intreaba unde este mama sa.

Sultana Shah le spune tuturor sa o lase singura cu Hurrem.
Odata ce toti au plecat, Hurrem ii spune sultanei Shah: Da?
Shah: Inca nu intelegi. Tot acest lucru a fost un joc. Multumim lui Dumnezeu ca Maria Sa este teafar, la fel si Mehmet si Selim. I-am trimis acele vesti lui Mustafa pasa (i-a trimis vesti cum ca sultanul este ranit, dar nu era adevarat). De asemenea, Mustafa nu a parasit niciodata Manisa, de fapt...nici macar nu stie despre lucrurile care s-au intamplat aici. Boierul care ti-a dat vestile, este unul din cei care ma slujesc pe mine.
Hurrem: Va felicit, sultana. Nici macar diavolul nu ar fi putut face un asemenea complot.
Shah: M-ai intrebat despre insemnatatea acestor lucruri, deci vreau sa asculti Hurrem. Cand sotul meu a fost numit in Divan, ai venit sa ma feliciti dar mi-ai amintit de sfarsitul lui Ibrahim pasa care a tradat, nu-i asa?
Hurrem: Cum intelegi, asa este, sultana.
Shah: Si ti-am spus sa nu ne confunzi cu altii. Lutfi pasa nu seamana cu Ibrahim, iar eu nu seman cu Hatice. Dar ti-a intrat pe o ureche si a iesit pe alta. Vroiam sa iti mai amintesc inca o data. Sper ca ai inteles acum. Vezi? Soarta unei persoane se poate schimba intr-o clipa.
Hurrem: Spuneti-mi adevaratul motiv sultana, care este scopul dumneavoastra? Sau razbunarea pentru moartea lui Ibrahim a cazut pe umerii dumneavoastra?
Shah: Ibrahim pasa a fost un om important al imperiului, a fost un soldat bun, dar daca o femeie te "otraveste"...poti fi si sultan ca nu iti este de niciun folos, nu?
Hurrem: Fiecare primeste ceea ce merita.
Shah: Ce pot spune? Aceste intamplari sa fie o lectie pentru tine, pentru ca Ibrahim pasa a fost un servitor exact ca tine. Daca nu iti stii locul, daca crezi ca esti prea importanta, atunci te poti considera una cu pamantul.
Hurrem: Am avut incredere in tine...pentru ca, pentru prima data, un membru al aceste familii a fost incantat sa ma cunoasca. Credeam ca vrei cu adevarat sa ma intelegi, si mi-a placut lucrul acesta. Dar ai fost dusmanul meu de la inceput. Nici macar nu ai incercat sa ma cunosti, ca restul...Spui ca nu esti ca sultana Hatice? Da, este adevarat...ai dreptate...dar iti jur, sfarsitul tau va fi exact ca al ei !

 In urmatoarea scena, il vedem pe sultan impreuna cu padisahii in cort.
Sultan: Mai intai, veti merge sa cuceriti Otranto, apoi veti securiza toate micile si marile castele din zona.
Apoi vom vedea ce vom face. Este timpul sa va aratati abilitatile.
Lutfi pasa: Ma pot sacrifica pentru dumneavoastra.
Sultanul: Bun. Malkocoglu cum se prezinta pregatirile oamenilor tai in Italia?
Malkocoglu: Maria Ta, ne asteapta, spaniolii care nu se intelege prea bine cu italienii ne vor ajuta si ei. I-am dat lui Lutfi pasa actualizarile necesare. Mai mult de atat, vestile de la omul nostru care spioneaza Venetia au sosit. Flota venetiana a inceput sa se miste.
Sultanul priveste suparat catre Ayaz pasa si spune: Tine-ti ochii pe ei, sa nu ne blocam intre doua linii de foc.
Malkocoglu: Ordinele sunt de la sultanul nostru.
Rustem se uita sa vada reactia lui Ayaz pasa.

Intre timp, in Vatican.
Papa spune: Trebuie sa face ceva imediat, altfel sfarsitul Romei va fi exact ca cel al Constantinopolului.
Un cardinal spune: Chiar daca sfarsitul este la usa noastra, toti printii sunt tacuti. Singura noastra speranta este ca Venetia sa intre in acest razboi. Avem nevoie de flota lor.
Papa: O singura scanteie poate ruina totul. Trimite vorba amiralului lui Charles V, Andrea Doria, ar trebui sa imprastie vestea ca are o intelegere cu admiralul venetienilor, Pisaro, pentru ca Barbarossa sa auda zvonurile.
Cardinalul: Ma inchin cu respectul in fata dumneavoastra.


Bali Bey, Lutfi pasa, Rustem si Matrakci stau de vorba.
Bali Bey: Otranto nu va fi usor de cucerit, pasa. Aveti o mare responsabilitate.
Lutfi pasa: Ai dreptate, Bali Bey, este o intreprindere dificila, dar cu voia lui Dumnezeu, vom trece peste ea.
Matrakci: Sunt curios ce se va intampla dupa asta. Cum va ajunge acest razboi la un sfarsit? Din fericire, absenta lui Ibrahim pasa nu va fi simtita prea mult.
Lutfi pasa: Lucrurile nu au mers bine intre pasa si mine, dar oricum...stii cum se spune, poti ucide un razboinic, dar nu poti vorbi pe la spatele lui. Nu am mai auzit de niciun mare pasa asa ca el. Sa dea Dumnezeu sa nu ii simtim absenta. Fie ca sufletul lui sa fi ajuns in rai !
Rustem: Amin, amin ! Nu va ingrijorati prea mult pasa, acest stat are multi alti padisahi grozavi, dar desigur...unul din ei va fi in frunte.
Matrakci: Ai dreptate, nu vei fi tu acela !
Rustem: Masoara-ti cuvintele, boierule Nasuh. Sa stau in fata ta este...
Pasa ! Pasa !
Matrakci se repede la el. Boierul Bali il opreste.
Lutfi pasa: Domnilor, nu porniti un scandal !
Bali Bey il trage pe Matrakci deoparte: Ce faci? Suntem in plin razboi ! Daca el se plange de tine, poate are dreptate. Cum ii poti vorbi asa unui pasa?
Matrakci: Nu ai auzit ce a spus? Cine este el sa vorbeasca despre memoria onorabilului meu pasa?
Bali Bey: Lasa-l sa vorbeasca ! Sultanul este deja destul de stresat, nu ar trebui sa mai auda si de asta. Sa mergem !
Lutfi catre Rustem: Aceasta problema este foarte sensibila pentru el, de ce pui sare pe sare fara motiv?
Rustem: Sunt in razboi. Trebuie sa inceteze sa se planga ca o femeie, trebuie sa se adune.
Lutfi: Can tu aveai grija de cai, el trecea din lupta in lupta, abilitatile lui in ceea ce priveste arma se vorbeste despre ele si in Persia...In loc sa vorbesti de el, ar trebui sa fii ocupat cu propriile treburi, Rustem !

Inapoi la palatul Topkapi, Hurrem intra in odaie. Ii imbratiseaza pe Cihangir si Beyazid: Multumesc Domnului ca sunteti aici! Sa va simt mirosul din nou...
Beyazid: Am primit vesti de la tata, mama.
Hurrem confirma spunand: Ar trebui sa se intoarca cu fratii vostri dupa razboi.
Ii spune lui Nazli sa ii duca pe baieti in hamam.
Ii spune lui CIhangir inainte sa plece: Cihangir...viteazul meu...iti jur...nu ne vom mai desparti de acum incolo. Promit !
Cihangir zambeste si apoi o imbratiseaza.
Nu fii speriata. - ii spune el.
El pleaca, iar Mihrimah se scuza mamei ei: Ai avut dreptate, am facut o greseala ca ne-am increzut in sultana Shah.
Hurrem ii spune sa nu se gandeasca la asemenea lucruri acum.
Mihrimah: Nu pot sa inteleg...de ce ar face asemenea lucru? Cand se va intoarce sultanul, va plati pentru asta !
Dar Hurrem o opreste: Nu Mihrimah, absolut nu. Sub nicio forma sa nu spui cuiva despre ce s-a intamplat.
Se aude un ciocanit in usa si intra Sumbul.

Sumbul: M-am intalnit cu Mustafa pasa si i-am spus ca nu este nimic in neregula, si ca nu il va informa pe sultanul cu privire la asta.
Hurrem ii spune fiicei sale sa se intoarca in odaia ei.
Dupa ce ea a plecat, Sumbul se duce la Hurrem si ii spune: Sultana, iertati-mi curiozitatea, dar ce v-a spus sultana Shah? De ce a jucat acest joc?

Gulfem o intreaba pe sultana Shah in palatul lui Hatice: De ce ati ascuns acest lucru de mine? Am fost foarte foarte speriata.
Shah: Sunt unele lucruri care este mai bine sa nu fie spuse. Nu am vrut sa iei parte la acest incident.
Gulfem spune ca a incercat sa o faca pe Hurrem sa sufere, dar au suferit cu toii pana la urma.
Sultana Shah a spus ca nu a avut de ales: Oricum, Hurrem este mai puternica decat am crezut.
Nigar mi-a spus ca Sultana Hurrem i-a spus urmatoarele lucruri: Pot face o multime de lucruri, dar voi fi mereu credincioasa si loiala sultanului. Nu l-as trada niciodata.
Shah: Nicioata sa nu spui niciodata. Fiecare are un punct slab, si in unele situatii il arata.
Ii spune lui Nigar sa o cheme pe Afife.

Hurrem ii explica lui Sumbul: Mi-a spus multe lucruri, dar intentia ei actuala era alta, Sumbul, ea vrea sa ajunga la functia pe care o ocupa Hatice. S-a mutat deja in palatul ei, si deja l-a introdus pe sotul sau in Divan...singurul obstacol in calea sa sunt eu. Vrea sa gresesc incercand sa ma faca sa il pun pe fiul meu Beyazid pe tron. Daca as fi facut asta, capetele noastre ar fi zburat !
Sumbul: Oh Dumnezeule ! Dar sultana...de unde stiti ca a fost o pacaleala?
Hurrem: Nu stiu ca a fost o pacaleala. Singurul lucru care m-a salvat a fost dragostea, loialitatea si credinta fara de Maria Sa.
Sumbul: Si Mustafa pasa, credeti ca a fost si el in plan?
Hurrem: Nu, nu cred ca a fost. Dar nu pot spune acelasi lucru despre Nigar pentru ca fost singura care a prezentat ideea sa imi pun fiul la tron.
Sumbul: Dati-mi un ordin numai si voi avea grija de ea !
Hurrem: Las-o in pace. Las-o sa continuie sa o slujeasca pe sultana Shah, intr-o zi va fi un beneficiu pentru noi.
Sumbul o intreaba despre Afife, ar Hurrem spune: Nu, am incredere in ea. O iubeste pe sultana Shah ca pe propriul ei copil, dar am incredere in ea.

Afife soseste in palatul sultanei Hatice sa o vada pe sultana Shah. Isi ureaza bun venit. Afife spune ca nu a venit fericita. Intreaba cum a putut sa se joace astfel cu printii..:Daca sultanul intreaba, ce explicatie ii pot da?
Shah: Calmeaza-te jupaneasa Afife !
Afife: Dar eu sunt responsabila de harem, sultanul a specificat asta ! A spus ca oricine incalca regulile, trebuie sa il pedepsesc !
Shah: Fa-ti treaba. Informeaza-l pe sultan !
Afife: Pot sa tac, dar Hurrem nu o va face !
Gulfem spune ca Afife are dreptate, ca toata lumea este martora la incident, si evident va fi aflat de catre sultan. Shah spune ca va fi cuvantul ei impotriva lui Hurrem: Pe cine va vedea sultanul inocenta?
Afife spune ca este dificil sa stii de dinainte ce va crede sultanul. Spune, in opinia ei, ca toata lumea ar trebui sa aiba grija. Sultana Shah ii spune sa se retraga. Gulfem o intreaba ce vor face.
Shah: Daca vrei sa ii iei capul diavolului...trebuie sa fii ca el, intunecat, apasator, neobrazat.

Intre timp, este seara in Manisa. Mahidevran este cu Hatice.
Mahidevran: Sultana, sunteti sigura? Nu am incredere in acea femeie. Se spune ca este o vrajitoare !
Hatice spune ca este exact motivul pentru care a chemat-o.
Mahidevran spune ca nu intelege, ca o va face doar trista si ingrijorata daca vine. Hatice ii spune lui Mahidevran sa plece daca vrea, dar Mahidevran refuza: Nu, nu te voi lasa singura cu asemenea femeie ! Daca ar afla Mustafa, s-ar supara !
Hatice: Daca nu spui nimic,  cum poate afla?
Se aude un ciocanit in usa. Fidan anunta sosirea femeii pe nume Saliha. O femeie ciudata, cu tatuaje, si cu o frizura ciudata intra in odaie.

In odaia sa, Mustafa se joaca cu copilul. O intreaba pe cadana Ayse, mama copilului, daca are nevoie de ceva, dar ea spune ca nu...in afara de faptul ca se afla langa el, nu isi mai doreste nimic altceva.
In odaie intra Yahia. Spune ca Lutfi pasa a fost trimis sa cucereasca Otranto. Mustafa spune ca este incantat si ca are incredere ca Lutfi va avea succes, dar se ingrijoreaza ca fara Ibrahim pasa va fi greu, in special cu on om ca Ayaz pasa.

Intre timp, Suleyman este in odaia sa scriind un poem . Il citeste intr-un monolog.

Saliha, cadana vrajitoare, mormaie ceva, si isi pune mainile in apa. Hatice o intreaba ce vede.

Saliha: Esti in intuneric, intr-o prapastie fara fund...te duce adanc si tot mai adanc in noapte...cineva a pus o franghie in jurul gaturilor lor si sufera. Sufletul lor este nefericit.
Hatice sopteste:  Ibrahim !
Vrajitoarea continua: Te striga pe tine, dar vocea lor nu este indeajuns de tare.
Mahievran striga catre femeie sa plece, dar Hatice ii spune sa ramana.
Vrajitoarea spune ca vede o femeie, care plange, ascunde ceva in fata ei, este o cutie...ca un sicriu...si se roaga, se roaga...
Hatice intreaba ce este in cutie.
Vrajitoarea: O lacrima amestecata cu sange !

Pe campul de lupta, fiii sultanului stau langa el. Rustem sta si el. Selim il intreaba pe Mehmet daca a auzit lupii noaptea trecuta, iar Mehmet ii spune sa nu fie speriat, dar Selim nu este speriat...ci doar curios, nu a vazut niciun lup niciodata. Il intreaba pe Rustem despre lupi, iar Rustem ii spune ca fiecare lup este diferit, exact ca oamenii si poporul lor. Suleyman ii spune despre cum lupii vaneaza, ca inconjoara prada, devin entuziasmati si incep sa urle inainte sa manance prada, iar in acel moment...incep sa sfasie prada si sa isi umple stomacul. In timpul acestei povestiri, vedem o scena cu Malkocoglu aducand un barbat. Intra in cort si ii spune sultanului ca au prins un spion pe nume Gioanni al Papei, si din spusele lui, Papa incearca sa atraga Venetia in razboi. Spionul este pe cale sa fie decapitat, toti barbatii sunt martori, Selim si Mehmet de asemenea, iar can spionul e decapitat, lui Selim i se face rau iar un ienicer rade de el. Mehmet ii spune sa se spele pe fata iar cand Selim merge in cort se simte suparat si umilit.
Merge afara sa il caute pe ienicer. Il gaseste, il intreaba care este numele si rangul lui. Bali Bey, Mehmet si Rustem si altii aud tot ce se intampla. Ienicerul spune ca este un slujitor ienicer pe nume Hassan.
Selim ii spune: Este de datoria ta sa razi de un print? Trimiteti-l la tortura ! Voi la ce va uitati? Nu ati auzit ordinul meu?
Ienicerul spune ca este un slujitor ienicer, si ca nimeni in afara de un membru al ienicerilor  nu ii poate da o pedeapsa. Rustem da din cap, apoi le cere celorlalti ieniceri sa ii aplice 39 de biciuiri peste picioare.

Mustafa sta de vorba cu Mahidevran, in timp ce se uita la copiii lui Hatice. Discuta despre situatia acesteia, ca se simte mai rau si ca durerea ei creste in intensitate, nu accepta moartea lui Ibrahim, . Mahidevran ii spune lui Mustafa cum a adus vrajitoarea. Totodata ii spune ca este speriata si ingrijorata pentru Hatice.

O vedem pe Hatice si pe vrajitoare care merge in jurul ei mormaind ceva. Fidan deodata intra in odaie, dandu-i lui Hatice o scrisoare de la palatul Topkapi. Hatice citeste ceva ce o deranjeaza.
Mustafa sta de vorba cu Mahidevran, cand Hatice intra peste ei. Pare foarte suparata si spune: Este adevarat ca sultana Shah sta in palatul meu?
Copiilor ei li se spune sa plece, apoi Hatice o intreaba pe Mahidevran: Stiai de asta, nu-i asa? Mi-ai ascuns !
Mahidevran a spus ca nu a vrut sa o intristeze. Hatice spune care este diferenta?  Mai intai sultanul si acum..sultana Shah ! Ei mi-au infipt un cutit in inima !
Mustafa intreaba care este problema? Ca nu este un lucru rau, iar Hatice ii explica...Sultana Shah m-a trimis aici, apoi a preluat palatul fericita !

In palatul lui Hatice, sultana Shah se intalneste cu Ebu Suud, vorbeste despre seicul care obisnuia sa il ajute pe tatal ei si pe care tatal ei il rasplatea. DIn acest motiv, vrea sa ofere suport urmasilor lui. Shah spune ca vrea sa dea o bucata de pamant pe care sultanul i-a dat-o pentru propriul ei palat sa o foloseasca precum isi doresc. Ii spune lui Ebu Suud ca in postura de judecator al Istanbulului, s-ar putea ocupa de procedeul de transfer. Ebu Suud este de acord.

Hurrem soseste la palatul lui Hatice cu o cutie mare. Se intalneste cu Ebu Suu la usa si intreaba ce a facut acolo, iar el a informat-o ca sultana a vrut sa il vada in legatura cu niste fapte bune. Mercan o anunta ca poate intra in odaie. Shah o intreaba de ce a venit iar Hurrem spune ca a venit sa ii aduca acea cutie. Shah intreaba daca sunt bunurile lui Ibrahim. Hurrem spune ca da, si se intreaba de ce le-a cerut. Sultana Shah raspunde ca vrea sa i le trimita lui Hatice.


Pe coridor, Mercan vorbeste cu Fahirye. Intreaba ce s-a mai intamplat, si cum a aflat Hurrem ca sultana Shah a cerut cutia. Fahriye spune ca trebuie sa fie cineva care spioneaza, iar Mercan intreaba de ce ar aduce Hurrem cutia chiar ea, iar Fahriye raspunde ca nu stie, Hurrem sta de vorba numai cu Sumbul, nu lasa pe altcineva sa auda. Mercan spune sa incerce sa se dea bine pe langa Sumbul. Fahriye spune ca a incercat, dar daca va mai persista, el va deveni suspicios. Ii spune lui Mercan sa nu se ingrijoreze, ochii ei sunt asupra lui Sumbul.

Hurrem ii spune sultanei Shah ca nu intelege de ce vrea sa sa ii trimita cutia lui Hatice, cand Hatice se va intoarce oricum. Shah o intreaba pe Hurrem ce vrea de fapt. Se gandeste ca Hurrem nu ar fi vrut sa o vada fata in fata dupa ce s-a intamplat. Hurrem afirma ca incearca sa uite trecutul, spune ca intelege de ce a facut Shah ce a facut, poate ca se simte responsabila pentru Hatice si ca nu o condamna. Shah spune nu a avut intentii sa ii devina dusman. Hurrem spune ca nu este niciun un motiv pentru care sa se dusmaneasca, Shah este de acord. Ele se pun de acord sa se intalneasca la cina. Hurrem pleaca.

In Manisa, Mahidevran incearca sa o convinga pe Hatice sa ramana. Spune ca ar trebui sa astepte pana se intoarce sultanul, dar Hatice nu o asculta, iese din camera. Mustafa se intalneste cu ea. Mahidevran spune ca nu a reusit sa o convinga. Hatice cere servitorilor sa pregateasca copiii, ca ii multumeste lui Mustafa . Mustafa o intreaba de ce vrea sa plece?
Hatice: Este palatul meu. Al meu si al lui Ibrahim. Cu toate memoriile lui. Nu voi permite ca altcineva sa locuiasca acolo.
Cand il mentioneaza pe Ibrahim, Mustafa ridica vocea, spunandu-i ca fiecare cuvant al ei se refera la Ibrahim, daca ca el nu mai este acolo, a murit, iar ea trebuie sa accepte asta. Ea spune ca vede ca Mustafa a acceptat deja, si a uita...dar ea nu va uita niciodata. Si nici nu va accepta. Mustafa spune ca nu poate pleca fara permisiunea lui. Hatice spune ca se simte bine si ca ar vrea sa se intoarca la palat, sa isi creasca copiii acolo, in propria lor casa si ca este dreptul ei.

Pe campul de razboi, Ayaz pasa ii spune sultanului ca Ortano, Kastro, Ugento, si alte castele au fost luate. Suleyman spune ca este foarte bine, si spune ca meritele ii revin lui Lutfi pasa, ca toata lumea a fost martora la grozava lui capabilitate de-a lungul campaniei. Ayaz pasa priveste trist. Sultanul ii cere lui Rustem ssa faca pregatirile pentru a muta canoanele. Bali Bey intra in cort. Spune ca mesagerul lui Hizr Hayrettin are un mesaj si ca este foarte important. Ii arata sultanului o scrisoare.

Suleyman: Venetienii au rupt pacea, care ne sunt optiunile pasa?
Ayaz pasa spune ca nu sunt atat de curajosi, da Suleyman spune ca folosesc o scuza spunand ca navele lor nu le-au intors salutarile si au crezut ca le sunt dusmane. Ayaz pasa spune ca ambasadorul venetian a trimis o scrisoare, prin care spune ca vor rupe definitiv pacea. Sultanul devine suparat si tipa la Ayaz pasa: Da-mi raportul, ce sunt aceste atacuri? Ce spui Malkocoglu?
Bali Bey: Sultanul meu, daca venetienii continua sa ne atace, vom fi prinsi intre doua linii de foc, si nu vom mai fi in stare sa continuam campania italiana.
Suleyman il intreaba pe Ayaz unde este flota franceza, iar Ayaz spune ca nu a primit vesti inca de la ea. Suleyman ordona suparat caLutfi pasa si Hizr sa trimita vorba ca planul razboiului s-a schimbat. Se indreapta acum spre Venetia !

In Vatican, un cardinal il informeaza pe Papa ca Otranto a fost cucerit, iar Papa raspunde: Spuneai ca Suleyman era in Avlonya.
Cardinalul raspunde: Este inca acolo, vizirul Lutfi pasa a cucerit si ne-a luat si castele din imprejurimi.
Papa este vizibil deranjat. Fortele lui Charles V nu au putut face nimic impotriva lor, iar maine sau poimaine vor porni din Avlonya. Papa intreaba daca sunt vesti de la venetieni. Cardinalul spune ca inca nu are vesti, Francois a intrat din nord din Milan...Charles V vrea sa isi reclame pamanturile pierdute. Charles si flotele lui sunt de negasit, iar Francois a trimis doar o scrisoare cu privirea la excomunicarea lui pentru ca s-a aliat cu turcii. Papa spune ca nu pot sa scoata Franta din lumea crestina...si ca trebuie sa faca imediat pace intre Charles si Francois, altfel vor fi multe urmari.

Sultanii, fii sai, Lutfi, Barbarossa, Bali Bey, Rustem si altii padisahi stau in jurul unei harti in cortul sultanului. Haiyrettin recomanda sa cucereasca Insula Korfu: Este un castel foarte puternic si daca vom reusi sa il cucerim, calea catre Venetia va fi mult mai usoara. ".
Suleyman il intreabe pe Ayaz pasa ce parere are, iar Ayaz pasa spune ca va fi mai usor dar va fi si o pierdere de timp. Suleyman se supara si ii spune : Tu ai fost cel care a pus problema asta (venetienii) pe capul nostru si acum spui ca facem o greseala?
Ayay pasa: Niciodata, eu...
Suleyman continua: Te-am avertizat de multe ori, dar tu tot continui sa spui ca ei nu se vor lupta cu noi (venetienii).
Suleyman ii spune lui Lutfi pasa sa ia 25000 de-a lungul a 30 de canoane, apoi ii spune lui Barbarossa sa ia masurile de precautie pentru flote. In final, ii spune lui Ayaz pasa sa se duca in Korfu iar ei il vor urma in cateva zile.

In Istanbul, Hatice soseste in harem. Afife este socata, iar Hatice spune: Este interzis sa ma fi intors?
Afife: Nu sultana ! Mi-as fi dorit doar sa fi stiut ca veniti...
Hatice intreaba unde este Hurrem pentru ca vrea sa o vada.
Intre timp, in palatul lui Hatice, Sultana Shah se bucura de hamam  (baie turceasca) .
Hatice intra in odaia lui Hurrem si spune: Incetati cu jocurile. Ce se intampla aici? Tu ai scris asta nu-i asa? Tu ai scris ca sultana Shah este in spatele mortii lui Ibrahim.
Hurrem spune ca a fost socata sa afle si ca toata lumea da vina pe ea, mai ales Hatice.
Hatice ii spune ca este sigura ca este iar una dintre minciunile ei, ii cunoaste prea bine minciunile.
Hurrem: Atunci de ce esti aici? Fii calma si gandeste-te putin...cine ar beneficia de pe urma mortii lui Ibrahim? Cine si-a trimis sotul in Divan? Cine te-a trimis departe de palat? Ai toate motivele sa nu ai incredere in mine, dar sultana Shah a venit si a trecut peste tine ca un cosmar. Da-mi permisiunea si lasa-ma sa iti dovedesc !

Hatice coboara si toata lumea se uita la ea ciudat. Mihrimah soseste si il intreaba pe Sumbul daca Hatice s-a intors, iar Esmahan intreaba daca Hatice va sta in Istanbul, in palatul ei, dar Sumbul spune ca nu stie.
Cand toata lumea pleaca, Esmahan o intreaba pe Mihrimah daca are vesti despre Bali Bey iar Mihrimah ii spune sa taca din gura si sa vina dupa ea. Apoi pleaca.

Pe campul de lupta, Bali Bey sta de vorba cu Selim: Timpul plecarii a sosit, printul meu.
Selim intreaba daca se vor intoarce la palat, dar Bali Bey ii spune ca nu...pleac la razboi.
Bali Bey: Sa fii sigur ca vei vedea multe capete, maini si picioare acolo si oameni care gem, dar asa este in razboi, iti vei petrece toata viata facand asta. Selim spune ca nu intelege ce s-a intamplat in acea zi, deodata i s-a intors stomacul pe dos. Bali Bey il asigura spunand ca la varsta lui se mai intampla. Bali Bey primeste o scrisoare iar Rustem de pe fundal il vede. Bali Bey citeste scrisoarea de le Mihrimah in cortul sau. Ea spune ca singura ei dorinta este ca el sa primeasca scrisoarea sanatos,intreaba de tatal si de fratii ei, si ca singura speranta este ca ei sa se intoarca teferi si nevatamati. Deodata, Bali Bey este chemat si lasa scrisoarea. Rustem intra in cort, si o citeste.

Hatice ajunge la palatul ei. Intra si vede toate schimbarile pe care Shah le-a facut in odaile ei, si chiar a pictat peste picturile lui Ibrahim de pe pereti. Mercan spune ca va trimite vorba sultanei Shah despre sosirea ei. Hatice urca la etaj si priveste in odaia ei care este schimbata. Este o cutie acolo, iar ea se apropie de ea. Gaseste o veche scrisoare. Intre timp, o slujnica o informeaza pe sultana Shah ca sora ei este acolo. Shah soseste mai tarziu in dormitorul lui Hatice, care pare ingrijorata.
Shah: Sunt fericita sa te vad ! Ce faci aici?
Hatice: Ce fac aici? Este palatul meu, ai uitat?
Shah: De ce esti suparata?
Hatice: Ai ascuns lucrurile lui Ibrahim in odaia ta?
Shah: Ma pregateam sa ti-o trimit. Ce este acest interogatoriu?
Hatice: Am gasit o scrisoare in cutie...o scrisoare de dragoste, cineva i-a scris-o acum mult timp lui Ibrahim...tu ai scris-o !

SFARSIT !


Traducerea imi apartine ! 
Prin urmare, toate distribuirile se fac numai cu acordul meu !
Este posibil ca nu toata traducerea sa fie exacta cu cea din limba turca, ci sa fi introdus si unele cuvinte, expresii care mi s-au parut mai adecvate sau carora le-am gasit sinonime mai adecvate. Limbile difera intre ele si uneori nu poti face o traducere mot-a-mot !  
Actiunea e in principal aceeasi ! 
NU COPIATI !
0

Adăugați un comentariu

Se încarcă